Wat te doen bij een conflict onder payroll?

Wat te doen bij een conflict onder payroll?

Last van een conflict?

Conflicten op de werkvloer zijn nooit leuk. Het verpestt de goede werksfeer en het kan voor een hoop gedoe zorgen. Denk aan chagrijnige medewerkers, geroddel en in het ergste geval een heuse burn-out. Werkt u onder payroll? Of heeft u medewerkers in dienst die worden uitbetaald via payroll? Dan is het fijn om te weten hoe te handelen als er sprake is van een conflict op het werk. Lees dit blog om te ontdekken wat te doen bij een conflict onder payroll.

Wanneer is er sprake van een conflict

Een conflict op de werkvloer kan om verschillende redenen ontstaan. Meestal blijkt de oorzaak te liggen in miscommunicatie. Iemand heeft niet duidelijk gecommuniceerd over wie welke opdrachten oppakt. Iemand interpreteert dat een belangrijke taak door collega A is volbracht, terwijl eigenlijk collega B de verantwoordelijkheid hiervoor draagt. Of andersom: iemand stelt een bepaalde collega aansprakelijk voor een grote fout, terwijl deze medewerker alleen maar deed wat hem of haar opgedragen werd. Een conflict kan vermeden worden door situaties snel en veilig bespreekbaar te maken. Luister goed naar elkaar en zorg voor een begripvolle basis. Is er toch echt een conflict ontstaan? Ga dan over op dossiervorming.

Kies voor dossiervorming

Door te kiezen voor dossiervorming, kan helder vastgelegd en aangetoond worden wat er precies aan de hand is en wat eraan gedaan wordt. Als er een conflict ontstaat terwijl de medewerkers juridisch in dienst zijn bij een payrollbedrijf, is het alsnog de ondernemer die het voortouw neemt in deze dossiervorming. Deze ondernemer is namelijk verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ook ziet deze werkgever beter hoe de werknemers functioneren, communiceren en op elkaar anticiperen. Lukt het de ondernemer niet het conflict op te lossen? Dan kan er een onafhankelijke conflictbemiddelaar worden ingeschakeld. Deze bemiddelaar stelt een traject voor waar van beide partijen inzet verwacht wordt om tot een oplossing te komen.

Als u werkt volgens payroll

Uit bovenstaande blijkt dat zowel ondernemers als werknemers in de dagelijkse praktijk niks merken van het feit dat ze onder payroll werken. De ondernemer behoudt de dagelijkse regie en regelt alle operationele zaken. De zaken op de achtergrond, zoals de arbeidsvoorwaarden en de rechtspositie van werknemers, verandert ook niet na de overstap op payroll. Het enige verschil dat ondernemers merken, is dat zij zich niet meer druk hoeven te maken om de loonbetalingen, arbeidsovereenkomsten, salarisstroken, arbo aangelegenheden, etc. Werknemers zullen alleen op hun salarisstrookje merken dat zij werken via payroll. Ze worden namelijk niet uitbetaald door hun dagelijkse werkgever, maar door hun juridisch werkgever: het payrollbedrijf.

Kies ook voor payroll

Bent u geïnteresseerd in payroll? Of werkt u al onder payroll, maar bent u in een conflict met uw dagelijkse werkgever verzeild geraakt? Of andersom? Neem contact op met een payrollbureau dat u kan voorzien van actuele informatie en advies. Want ook als u werkt onder payroll kan een conflict perfect opgelost of vermeden worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *